Ouderraad

Naast de medezeggenschapsraad is er op onze school een actieve ouderraad werkzaam. De ouderraad houdt zich bezig met de organisatie van de verschillende activiteiten die het schooljaar voor de leerlingen kleur geven. Daarbij kunt u denken aan het sinterklaasfeest, de kerstviering, de kerstmarkt, de paasviering, de sportdag, activiteiten op de laatste schooldag, enzovoorts. De ouderraad beheert ook het schoolfonds. 

Het schoolfonds

Om het bovenstaande te kunnen realiseren, is geld nodig. Daarvoor doet de ouderraad een beroep op alle ouders. Wij vragen u om een jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage van € 20,-. Op school is een conceptnotitie Vrijwillige ouderbijdrage van onze stichting aanwezig. Over de betalingswijze van de ouderbijdrage ontvangt u aan het begin van het schooljaar bericht. Naast de bijdrage van ouders wordt er geld gegenereerd door het organiseren van verschillende acties. De opbrengst hiervan wordt in het schoolfonds wordt gestort: -de verkoopactie waarbij aardbeien en asperges worden verkocht. - de verloting tijdens de afscheidsmusical van groep 7 en 8 -kerst of paasmarkt;

Wat doet de ouderraad met de ouderbijdrage?

Het schoolfonds neemt de kosten voor zijn rekening van o.a.: -sinterklaasviering, Kerstfeest, Paasfeest en sportevenementen; -activiteiten op de laatste schooldag; -feestelijke en zakelijke ouderavonden; -avondvierdaagse; - een aandenken voor de leerlingen die schoolverlaten in groep 8 -hoogstnoodzakelijke middelen welke op ere wijze niet te bekostigen zijn; -de collectieve ongevallenverzekering voor alle leerlingen. Zoals u ziet, is het schoolfonds een noodzakelijkheid voor onze school.

Contact : obsdewiekslag@sooog.nl

Wat gaat er allemaal gebeuren ?

Er zijn op dit moment nog geen agendaitems toegevoegd.

KINDCENTRUM DE WIEKSLAG

Directeur: Harma Hulzebos

 

Bezoekadres:

Veurste Rou 4
9697 RZ Blijham
0597-562070

obsdewiekslag@sooog.nl