Kindcentrum De Wiekslag is een energieke en levendige dorpsschool.

Kindcentrum De Wiekslag is een energieke en levendige dorpsschool. KC De Wiekslag is gesitueerd in het dorp Blijham in Oost-Groningen. De Wiekslag is gehuisvest in een MFA Gebouw. In het gebouw zitten meerdere organisaties onder één dak. De samenwerking met KIWI (Kinderopvang Winschoten) wordt geïntensiveerd. Vanaf schooljaar 2020-2021 is de peuterspeelgroep d'ondersteen bij KC De Wiekslag binnen gekomen. Met elkaar gaan wij een intensieve samenwerking aan. 

Onze school is een Kindcentrum. Wij zijn een organisatie, samen met KIWI, die volop in beweging is. Op dit moment worden wij als Kindcentrum aangemerkt en zijn we bezig samen stappen te zetten naar de stip op de horizon: Een organisatie voor leerlingen van 0-12 (13) jaar, waarin onderwijs, opvang, zorg- en ondersteuningsinstellingen en welzijnsactiviteiten onder één bestuur zijn samengevoegd. Onze school is een ontmoetingsplaats van kinderen en volwassenen met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden, die op voet van gelijkwaardigheid een scholengemeenschap vormen, zoals wij willen dat de kinderen ook in de maatschappij met elkaar om zullen gaan, vandaar ons motto:

KINDCENTRUM DE WIEKSLAG, DE DRAAI NAAR DE TOEKOMST 

Wat gaat er allemaal gebeuren ?

Er zijn op dit moment nog geen agendaitems toegevoegd.

ONZE VISIE

Op KC De Wiekslag kijken we naar wat ieder kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen in de school, in de voorschool en de opvang. We leren van en met elkaar waarbij de kernwaarden het kader aangeven. Op KC De Wiekslag geven wij vanuit ons pedagogisch fundament betekenisvol onderwijs, waarbij we de totale ontwikkeling van kinderen structureel, kritisch volgen en begeleiden.     

De kernwaarden van KC De Wiekslag zijn; • Samenwerken,  • Creativiteit,  • Verantwoordelijkheid,  • Respect,  • Kwaliteit • Enthousiasme.

Het laatste nieuws

SOOOG Magazine - februari 2024

Gepubliceerd door: SOOOG
Opgroeien doe je maar één keer! Opgroeien vraagt in deze snel veranderende wereld zowel thuis als op het kindcentrum om een sterkte en stabiele pedagogische basis. 
 

SOOOG Magazine oktober 2023

Gepubliceerd door: SOOOG
Lees in het allernieuwste SOOOG Magazine, De Kindertalentenfluisteraar, Lessen van het speciaal basisonderwijs, ‘Andere ouders doen ook maar wat' en nog veel meer interessante artikelen.
 

Ouderfolder - Strategisch Beleid 2023-2027

Gepubliceerd door: SOOOG
In deze folder vertellen we kort over ons nieuwe strategische beleidsplan 'Verbinden, verbeelden en verwonderen'. Die titel zegt alles: we bieden onderwijs dat de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt.
 

KINDCENTRUM DE WIEKSLAG

Directeur: Harma Hulzebos

 

Bezoekadres:

Veurste Rou 4
9697 RZ Blijham
0597-562070

obsdewiekslag@sooog.nl